Консервування харчових продуктів один з найстаріших технологічних процесів, яким займається людство. Людина завжди хотіла зберегти собі їжу. Навіть первісні люди заготовляли і зберігали м'ясо убитих тварин, спійману рибу і зібрані ягоди для того, щоб не шукати їжу кожен день.

 Сучасні технології консервування харчових продуктів враховують особливості 21 століття. У них з'являються смарт-елементи, які дозволяють не тільки інтенсифікувати процеси, але і створювати абсолютно нові продукти на основі фізичних перетворень відомих рецептурних компонентів.

У харчових технологіях вже використовується харчовій 3D-принтер, який друкує «соковиті шматочки» з фруктів, овочів і ягід на додаток до нашої їжі. Вже багато хто використовує смарт-контейнера для зберігання продуктів харчування. Скоро з'явиться смарт-посуд, яка дозволить не тільки розігрівати вже готову їжу, а й готувати продукти харчування, в тому числі і консерви, за нашим вибором і рецептурою.

Став фахівцем зі спеціальності «Харчові технології» за спрямуванням «Технології переробки плодів і овочів в аграрному бізнесі» Ви зможете творчо вирішувати завдання, які щодня виникають перед людством.

Як сказав Сократ «Людина живе не для того, щоб їсти, а їсть щоб жити»

                                Професор кафедри біоінженерії і води ОНАХТ Верхівкер Я.Г.